Toiminta

Yli 65-vuotta taidetta sydämen asiana


Hallituksen jäsenet suunnittelevat ja toteuttavat yhdistyksen kevään ja syksyn ohjelman jäsenien toiveita kuunnellen.

Jäsenkirje lähetetään jäsenille sähköpostitse muutaman kerran vuodessa. Jäsenkirjeessä on yhdistyksen tapahtumakalenteri ja muita jäsenille tiedotettavia asioita. Apurahat ja stipendit rahoitetaan jäsentilaisuuksista saatavilla varoilla.

Yhdistys järjestää kuukausittain pois lukien kesäkuukaudet erilaisia tilaisuuksia jäsenille. Eri taidelajeihin ja tekijöihin (kuvataide, muotoilu, arkkitehtuuri ja musiikki) on tutustuttu opastetuissa taidenäyttelyissä, tutustumiskäynneillä taiteilijoiden työhuoneille, esitelmätilaisuuksissa, retkillä taide-, arkkitehtuuri- ja musiikkitaidenähtävyyksissä sekä opastetuilla käynneillä taiteilijoiden haudoilla ja hautamuistomerkeillä.


Keväisin järjestetään yhdistyksen vuosikokous, jossa käydään läpi yhdistyksen toimintaa mm. toimintakertomus, tili- ja inventaariotiedot sekä toimintasuunnitelma kuluvalle vuodelle. Kokouksessa valitaan hallituksen erovuoroisille jäsenille uudet jäsenet. Vuosikokous on kaikille jäsenille tarkoitettu tilaisuus.


Joulujuhla on järjestetty perinteisesti joka vuosi. Joulujuhlassa on ruokailua, vapaata seurustelua, ohjelmanumero ja arpajaiset.

Jäsenillä on mahdollisuus jokaisen kuukauden toisena keskiviikkona klo 14.00 tavata Saskia-ystäviä Cafe Wäinössä.

Tule mukaan iloiseen joukkoon lounastamaan ja keskustelemaan tai kuuntelemaan taiteesta.

Saskia-päivät järjestetään kahden vuoden välein. Päivät kokoavat yhteen Saskioita eri kaupungeista. Valtakunnallisia päiviä on vietetty vuodesta 1961 alkaen. Saskia-päivät kerää suuren joukon jäseniä kaikista Suomen Saskia-yhdistyksistä nauttimaan toistensa seurasta, taiteesta ja hyvästä ohjelmasta. Päivien järjestelyvastuu kiertää vanhimmasta yhdistyksestä nuorimpaan. Turussa Saskia-päivät on järjestetty viimeksi Turun Saskioiden juhlavuotena 2016.

Kuukausilounaalla

Lukupiiri

Näyttelyvierailu

Turun Saskiat ry:n vuosikokous 16.3.2022 Helmikahvilassa

Kokouksessa julkistettiin ja kukitettiin uudet kunniajäsenet Erja-Maija Marin ja Marita Vaiste. Paljon onnea!